Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινά φύλλα!

Το φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά...Η θερμοκρασία έχει πέσει...

Καιρός για φθινοπωρινές δημιουργίες...!

Σε μια πρόσφατη αναζήτηση στο Google για φθινοπωρινά φύλλα και τι μπορείς να κάνεις με αυτά, να μερικές ιδέες συγκεντρωμένες...

  • Αποξήρανση φύλλων (μέθοδος πρώτη)
Αποξήρανση με την κλασική μέθοδο του βιβλίου:  Πάρτε ένα βαρύ βιβλίο π.χ. ένα τόμο εγκυκλοπαίδειας, ανοίξτε το στην μέση και βάλτε επάνω διπλό χαρτί κουζίνας, ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, τα λουλούδια, πάλι απορροφητικό χαρτί και πάλι διπλό χαρτί κουζίνας.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τηλεφωνικό κατάλογο, οπότε δεν χρειάζεστε χαρτί κουζίνας και απορροφητικό χαρτί.  Κλείστε το βιβλίο, πιέζοντας μέσα τα λουλούδια και βάλτε επάνω ένα δεύτερο βαρύ βιβλίο.  Αφήστε τα στην άκρη για περίπου 1-3 εβδομάδες.  Η μέθοδος αυτή είναι πιο αργή, αλλά δύσκολα θα αποτύχετε.
Πηγή: Οδηγός Κηπουρικής

  •  Αποξήρανση φύλλων / (μέθοδος δεύτερη)
Κι εδώ κάνουμε ότι και πριν με τη διαφορά ότι τοποθετούμε τα φύλλα ανάμεσα σε φύλλα εφημερίδας. Όταν τα φύλλα έχουν αποξηρανθεί, τα περνάμε με ατλακόλ για να διατηρήσουν το χρώμα τους και να είναι εύκαμπτα.
Όλες οι πληροφορίες (στα αγγλικά) εδώ. (Gingerbread snowflakes)





  • Αποξήρανση φύλλων (μέθοδος τρίτη)  

Με Γλυκερίνη...

Συντηρήστε τα φύλλα σας μέσα σε ένα μίγμα γλυκερίνης και νερού - 1 μέρος γλυκερίνης και 2 νερού.
Τοποθετήστε τα φύλλα στο μίγμα, μέσα σε ένα πλατύ σκεύος και αν επιπλέουν, προσθέστε από πάνω άλλο μικρότερο σκεύος ή ένα χοντρό κομμάτι φελιζόλ και από πάνω ένα "βάρος", ώστε τα φύλλα να μένουν "βουλιαγμένα". Άφηστε το έτσι για 2-3 μέρες. Αν τα φύλλα παραμένουν ξηρά, τοποθετήστε τα ξανά για άλλες 2-3 μέρες. Όταν τα φύλλα αλλάξουν χρώμα, τότε είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε και τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα κουτί για αρκετοοοό καιρό και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε σε κατασκευές. Θα είναι μαλακά, με χρώμα και φθινοπωρινά...
"Ο Ευκάλυπτος, το κέδρο, η βελανιδιά, και άλλες αειθαλείς πρασινάδες συντηρούνται μ' αυτόν τον τρόπο. Τα φρεσκοκομμένα κλαδιά τοποθετούνται σε συντηρητικό διάλυμα μέχρι το φύλλωμα να απορροφήσει το διάλυμα και να αντικατασταθεί το νερό με γλυκερίνη, ώστε τα κλαδιά να παραμείνουν εύκαμπτα. Οι πρασινάδες θα πάρουν ένα μπρούτζινο χρώμα. Γι' αυτό όταν τα υλικά αποξηραίνονται για εμπορικούς σκοπούς προστίθεται βαφή στο μείγμα γλυκερίνης. "

Μερικές πρωτότυπες ιδέες για φθινοπωρινές κατασκευές...
Φθινοπωρινές αποχρώσεις

Ρομαντικό βαζάκι - κερί

Αποτυπώματα φύλλων..."χτυπημένα"

Τσοχένια φυλλαράκια

Φθινοπωρινά φύλλα από χαρτόνι

και 

οι καταπληκτικές φθινοπωρινές δημιουργίες του hartaetoi.wordpress.com

Μερικά φύλλα παρακάτω:


Και τέλος μπορείτε να ζωγραφίσετε και να εκτυπώσετε τη δική σας φθινοπωρινή εικόνα σε αυτό το φθινοπωρινό δέντρο!

Καλές φθινοπωρινές δημιουργίες!

1 σχόλιο:

Marie είπε...

Πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε! Καλό βράδυ!

 
Copyright 2009 Μολυβάκι. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree