Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Απόκριες λοιπόν...

Ας φτιάξουμε ένα καπέλο γελωτοποιού...

Αν και δεν πολυσυνηθίζεται γιατί είναι κάπως σύνθετη κατασκευή, είναι αληθινά εντυπωσιακό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα... το καπέλο του γελωτοποιού!


Να και μερικές ιστοσελίδες με τα πατρόν και τα βήματα για την κατασκευή:

- Καπέλο γελωτοποιού Νο 1
- Καπέλο γελωτοποιού Νο 2
- Καπέλο γελωτοποιού Νο 3

- σε δισδιάστατη κατασκευή εδώ. (σε διαφορετικό μέγεθος θα μπορούσε να διακοσμήσει π.χ. την πόρτα μιας αίθουσας, ή έναν άδειο τοίχο στην τάξη...)

- και για τα μικρά παιδάκια από το blog Σουσάμι Άνοιξε! με καπέλο γελωτοποιού και πολλές πολλές άλλες όμορφες αποκριάτικες κατασκευές!!


Φυσικά μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές στην κατασκευή (στα χρώματα, τα υλικά κτλ.)
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χαρτόνια για ανακύκλωση, σελίδες περιοδικών και εφημερίδων κ.α.

Την κατασκευή την είχα πρωτοδεί από τη συνάδελφο των εικαστικών πέρυσι και είχα εντυπωσιαστεί πολύ από την εικόνα του καπέλου. Φαινόταν, αν και δεν είναι, απλό και πάρα πολύ όμορφο. Η κοπέλα που το έφτιαξε είχε χρησιμοποιήσει πάνω από το απλό χαρτόνι, λωρίδες από σελίδες εφημερίδων, τις οποίες είχε πριν βουτήξει σε ατλακολ. Όταν αυτές στέγνωσαν έδωσαν στο καπέλο μια πιο σταθερή μορφή, χωρίς να χάνεται η κίνηση του καπέλου. Στις κορυφές του καπέλου είχε βάλει κόκκινα κυκλάκια. Στη βάση του είχε επίσης διακοσμητικά κόκκινα ρομβάκια (από χαρτόνι).
Βέβαια, κάτι τέτοιο χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο, που στο σχολείο και το παραμικρό λεπτό είναι πολύτιμο. Η πιο σύνθετη κατασκευή απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερες τάξεις και δεν ολοκληρώνεται μέσα σε μία διδακτική ώρα.

Αυτή είναι απλά μια ιδέα για να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά... μάσκες, μάσκες, μάσκες! ;)

Καλή κατασκευή ό,τι και αν επιλέξετε!!
 
Copyright 2009 Μολυβάκι. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree