Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η πεταλούδα...

    Σε μια πρόσφατη αναζήτησή μου στο Internet, βρέθηκα σε μια γλυκιά σελίδα, με τίτλο "Γλυκές Ιστορίες". Και άκουσα αυτό το τραγούδι...

Είναι από την γαλλική ταινία "Η πεταλούδα".
    Τη χρονιά 2005-2006 βρισκόμουν σε ένα Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά της Κρήτης και είχα την Έκτη τάξη Δημοτικού. Μαζί με τα παιδιά συμμετείχαμε σε ένα πρόγραμμα για την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) και κάναμε πολλές δραστηριότητες από την αρχή της χρονιάς, με βάση τη γαλλική γλώσσα. Οι πιο σημαντικές ήταν ότι:
    Ακούσαμε παιδική χορωδία που τραγουδούσε καταπληκτικά γαλλικά τραγούδια στο Ωδείο της πόλης, παρακολουθήσαμε ημερίδα με μικρά θεατρικά δρώμενα για τη γαλλοφωνία και πόσες λέξεις έχουν συμπεριληφθεί στην ελληνική γλώσσα, και συμμετείχαμε σε διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας και γραπτής έκφρασης με αφορμή την παρακολούθηση της γαλλικής ταινίας "Η πεταλούδα" (Le papillon).
    Ακούγοντας λοιπόν αυτό το υπέροχο τραγούδι και ενθυμούμενη την τάξη μου στα Χανιά (η οποία νομίζω ότι του χρόνου δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις!), σκέφτηκα να το συμπεριλάβω στο ιστολόγιο. Ευχαριστώ βέβαια και τις Γλυκές Ιστορίες που στάθηκαν αφορμή για αυτό!
    Αφιερώνω λοιπόν αυτό το τραγουδάκι που ακούγεται δίπλα στο playlist, στα παιδιά της τάξης εκείνης και εύχομαι όπου και να βρίσκονται, να είναι πάντα καλά και να έχουν πολλές επιτυχίες όπως τότε...

Με πολλή αγάπη 

η δασκάλα σας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright 2009 Μολυβάκι. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree